Tijdens de zomervakantie gaan veel Nederlanders er even lekker tussenuit. Een paar weken de zon opzoeken en je komt weer terug als herboren. Je moet er niet aan denken om vervolgens een leeg huis aan te treffen. Grint rondom het huis zorgt ervoor dat de buren inbrekers kunnen horen aankomen, maar er zijn nog veel meer tips om je huis en tuin inbraakproef te maken. 

Vanzelfsprekend is het belangrijk om ramen en deuren te sluiten wanneer je weg gaat van huis, ook al is dit maar voor even. Zorg dat de deuren goed op slot zitten en kijk alle sloten na.

Wanneer een huis opeens continu donker is, is dit een open uitnodiging voor inbrekers. Stel in huis een tijdschakelaar in, zodat er af en toe een lamp aangaat. Stel dit in voor verschillende kamers in het huis. Een andere handige tip is raamdecoratie dat het zicht blokkeert. Hierdoor kunnen inbrekers moeilijk zien of er binnen wat te halen valt. Ook jaloezieën voorkomen inkijk. Goede verlichting buiten huis is ook van groot belang. Een led bewegingsmelder zorgt ervoor dat een lamp aanspringt, zodra iemand te dichtbij komt. Dit maakt het voor inbrekers een stuk moeilijker om binnen te komen. Bewegingsmelders maken jouw tuin inbraakproef!

Veel hoge schuttingen, bomen of struiken zorgen ervoor dat het zicht op jouw tuin helemaal verdwijnt, waardoor buren moeilijk een oogje in het zeil kunnen houden. Maak afspraken met buren om extra op elkaars huis te letten als jullie weg zijn. Vraag hen of ze post zo nu en dan uit het zicht willen leggen, zodat het niet lijkt alsof je al in geen tijden meer thuis bent geweest. Beter een goede buur dan een verre vriend zeggen ze altijd!