De rocksterren van dit moment

Over heel de wereld zijn er veel verschillende rockbands en solo-artiesten. Het is een specifieke muzieksmaak waar je van moet houden, maar voor de echte liefhebbers zetten we hier een aantal bekende rocksterren op een rij.

Led Zeppelin

De Engelse rockband Led Zeppelin werd opgericht in 1968. De band bestond uit leden Robert Plant, Jimmy Page, John Paul Jones en John Bonham. De rocksterren gingen voorheen over de wereld onder de naam “New Yardbirds”. De naam van de groep werd snel veranderd toen de bandleden een grappig bedoelde opmerking van Who-drummer Keith Moon kregen.

The Red Hot Chili Peppers

‘The Red Hot Chili Peppers’ komt uit Los Angeles en werd opgericht in 1983. De band bestaat uit de leden Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith en Josh Klinghoffer. De band combineert verschillende genres, waaronder pop, rock, funk, rap en punk. Ze braken in 1989 door met hun eerste album ‘Mother’s Milk’.

AC/DC

AC/DC is een Australische hardrock band die in 1973 werd opgericht door de broers Angus Young en Malcolm Young. De band bestaat momenteel uit Brian Johnson, Angus Young, Stevie Young, Chris Slade en Cliff Williams. De bandleden wonen ver van elkaar. Johson en Williams wonen in de VS, Slade in Engeland en Angus heeft naast een huis in Nederland ook een huis in Australië.