Kan je kledingkast bijna niet meer dicht of is het hoog tijd voor een nieuwe garderobe? Oude kleding en schoenen verkopen zorgt niet alleen voor een opgeruimde kast, maar je kunt er ook nog eens anderen blij mee maken. Via United Wardrobe of Marktplaats verkoop je eenvoudig jouw oude spullen. Wij geven je tips hoe je deze verkoop het best kunt aanpakken.

Marktplaats of United Wardrobe?

Je kunt oude kleding en schoenen verkopen via Marktplaats of United Wardrobe. Beide platformen hebben voor- en nadelen. Zo loopt de in- en verkoop bij UW volledig via een organisatie, waardoor je ervan verzekerd bent dat jouw geld in veilige handen is en dat iemand het product pas krijgt als er betaald is. Een nadeel van UW is dat je bij de verkoop van een product 10% van het verkoopbedrag af moet staan aan de organisatie. Als je verkoopt via Marktplaats hoef je geen kosten af te staan, maar je moet zelf met de koper regelen dat het geld aankomt bij de verkoper. Dit is een kwestie van vertrouwen.

Duidelijke productfoto’s

Als je gekozen hebt voor een bepaald platform, is het ook van belang dat je duidelijke productfoto’s maakt. In het geval van kleding en schoenen verkopen, is het slim om foto’s te maken waarop je het product draagt. Zo kunnen potentiële kopers duidelijk zien hoe het product valt. Maak daarnaast ook foto’s van het kaartje aan de binnenkant en van het waslabel. Geef kopers zoveel mogelijk relevante informatie over het product. Mocht het product beschadigd zijn, laat dit dan ook duidelijk zien op de foto’s, zodat hier achteraf geen heibel over kan ontstaan.

De prijs bepalen

Het is voor een tweedehands item vaak lastig om de prijs te bepalen. Als het product nog helemaal nieuw en ongedragen is, kun je iets onder de originele prijs gaan zitten. Het hangt er natuurlijk nog wel vanaf of de koper of de verkoper de verzendkosten moet betalen. Als een artikel vaak gedragen is en niet meer nieuw is, kun je er vaak niet meer zo veel voor vragen. Bedenk ook goed wat jij zelf zou uitgeven aan een tweedehands, gedragen artikel van een ander. Daarnaast zit er natuurlijk ook een groot verschil tussen merkkleding en merkloze kleding.

Heb je een favoriet kledingstuk dat gerepareerd moet worden? Geef het een tweede leven met professionele kledingreparatieservices. Kledingreparaties