Online winkelen is het nieuwe winkelen. Het aanbod is groot, het gaat gemakkelijk en op internet vind je vaak scherpe prijzen. Online vind je voor ieder wat wils. Elke webshop spreekt een ander publiek aan, waardoor iedereen zou kunnen slapen via internet. Zal het online winkelmandje de paskamer gaan vervangen?

Online winkelen

Online warenhuizen, zoals Bol.com en Wehkamp hebben een ruim assortiment producten. Hier zul je bijna altijd slagen. Tevens bieden deze online grootmachten uitstekende service, waardoor veel klanten terug blijven komen. Online winkels Fonq en Coolblue hebben naast een webshop ook nog een fysieke winkel waar klanten producten in het echt kunnen zien en om advies kunnen vragen. De prijzen van webwinkels zijn vaak scherp, omdat het op online makkelijk is om prijzen te vergelijken en naar een andere aanbieder over te stappen. Daarnaast ontbreken de kosten van een fysieke winkel, waardoor de producten lager geprijsd kunnen worden. Op het Nederlandse web zijn duizenden winkels te vinden in verschillende categorieën. Zorg dat je altijd betrouwbaar koopt bij een webshop met het Thuiswinkel Waarborg keurmerk van Thuiswinkel.org. Zó weet je dat je veilig koopt en ben je verzekerd dat je het product thuis veilig én snel ontvangt zonder vervelende verrassingen.

Webwinkel Waarborg Keurmerk

Wanneer je voor een online winkel kiest, is het aan te raden om te bedenken wat je van een webwinkel verwacht. Denk hierbij aan de service van de webwinkel en de klantvriendelijkheid. Ook kan je kijken naar de verwachte levertijd en de geboden garantie. Daarnaast kan het zijn dat de webwinkel de laagste prijsgarantie biedt en een servicepunt in de buurt heeft, waar je terecht kunt wanneer je vragen of klachten hebt. Het kan zijn dat de webwinkel meerdere fysieke winkels heeft in het land. De meeste webwinkels hebben een Webwinkel Waarborg keurmerk, zo ben je gegarandeerd van een veilige en gecertificeerde webshop. Tegenwoordig is het van belang dat je bij dit soort webwinkels koopt, omdat er ook neppe webwinkels op het internet bestaan. Tevens zijn er keurmerken, zoals Webshop Keurmerk (van keurmerk.info) en Qshops (qshops.org). Blijf dus altijd goed nadenken en beoordelen tijdens het online winkelen.