Zo heb je meer interactie met jouw Instagram volgers

Iedereen zou wel een goed lopen Instagram-account willen wensen, maar jammer genoeg is dat geluk niet voor iedereen weggelegd. Wat als jouw vakantiefoto’s niet op Bali, maar in België zijn genomen? Waarom lukt het sommige mensen wel om een perfecte feed te creëren en komt het bij jou nooit helemaal mooi uit? Lees snel hoe je meer interactie krijgt met jouw volgers.

Houd ten eerste rekening met het tijdstip waarop je jouw foto plaatst. Tussen 20.00 en 21.00 uur ’s avonds kijken en reageren mensen het meest op Instagram.

Posts met verschillende hashtags krijgen doorgaans ook meer comments dan foto’s zonder hashtags. Vanaf ongeveer tien hashtags per foto zul je verschil merken. Een emoji bij je bericht helpt ook vaak bij het krijgen van extra likes en reacties. Emoji’s en hashtags zijn dus belangrijk voor de interactie met jouw volgers.

Foto’s waar een locatie bij vermeld wordt, scoort ook vaak hoger. Gemiddeld krijgen posts met locatie-tag meer reacties dan posts zonder zo’n tag. Laat mensen dus weten waar de foto is genomen. Wie weet verschijnt jouw post in locatie-gebonden top-posts.