Het festivalseizoen is al volop in de weer, maar wij willen je deze handige tips niet onthouden. Ieder weekend een ander festival en feesten tot je erbij neer valt. We zetten de meest handige festivaltips nog even voor je op een rij.

Groepsapp

Het is altijd handig om van tevoren een groepsapp aan te maken. Zo voorkom je dat je al je vrienden apart moet appen om te vragen wie er rijdt, wat iedereen aan doet en wat iedereen meeneemt.

Lijstje

Je zal het jezelf nooit vergeven als je iets belangrijks vergeet mee te nemen, dus maak gewoon even een handig lijstje. Dat zal je moeder waarschijnlijk ook al een paar keer gezegd hebben, maar het werkt echt, dus negeer dit advies niet. Denk vooral aan je festivalticket, een OV-chipkaart, ID-kaart, verzekeringspas, pinpas, contant geld en insectenspray.

Het weer

Om teleurstellingen te voorkomen kun je je van tevoren het best voorbereiden op alle mogelijke weerstypen. Het kan gaan regenen en hagelen, het kan waaien en stormen en als je geluk hebt kan ook de zon schijnen. Kijk voordat je weggaat nog even goed op de weerapp, maar bedenk dat het weer erg veranderlijk kan zijn in Nederland. 

Slaap

Zorg ervoor dat je goed uitgerust op pad gaat. Slaap de nachten voor het festival extra lang, zodat je niet het hele weekend al gapend over het festivalterrein loopt. Slaap inhalen tijdens Lowlands is namelijk niet echt aan de orde. 

Telefoon

Wees lief voor je telefoon. Je hebt hem vast en zeker het hele weekend nodig als zaklamp, om bereikbaar te zijn en om foto’s te maken. Een simpel boterhamzakje kan je mobiel redden van de dood tijdens een stortbui. Zorg er ook voor dat hij goed is opgeladen. Een extra powerbank is dus geen overbodige luxe en hoort absoluut bij deze handige festivaltips.