Makkelijk een eigen boek publiceren!

Zelf een boek publiceren doe je uiteraard zonder hulp van een uitgeverij. Hierdoor heb je veel meer invloed op hoe je boek eruit komt te zien, bepaal je zelf de verkoopprijs en doe je zelf de redactie van je boek. Je houdt de regie volledig in eigen handen! 

Investeren

Een eigen boek uitgeven is niet zo simpel als het lijkt. Je zal in het begin flink moeten investeren in je nieuwe boek. Een uitgeverij kan makkelijk een paar duizend euro vrij maken voor de eerste druk van jouw boek. Als particulier gaat dat wat minder gemakkelijk. Bovendien is het risico voor de schrijver.

Logistiek

Een uitgeverij heeft in de loop der jaren een groot netwerk opgebouwd van boekwinkels, krantredacties en literaire festivals. Wanneer je zelf een boek uitgeeft is het van belang om te bedenken hoe jij zelf het boek aan de man gaat brengen.

Daarbij komt nog eens dat de redactie van de uitgeverij onmisbaar werk levert bij het tot stand komen van je boek. Meerdere redacteurs lezen de tekst, geven commentaar op het verhaal, corrigeren op taalniveau. Vormgevers verzorgen het binnenwerk en de omslag. Een professionele fotograaf maakt een foto voor de achterflap. Als je dit allemaal zelf moet bekostigen, ben je al snel een paar honderd euro kwijt. Zelf een boek publiceren is dus best een zware financiële en logistieke klus.