Deze journalisten moet je écht volgen

Welke journalisten zijn het volgen waard? Wij zetten bekende Nederlandse journalisten voor je op een rij.

Janine Abbring

Janine Abbring is op 5 februari 1976 geboren in Groningen. Ze is een Nederlandse programmamaker, tekstschrijver, journalist en presentatrice. Ze werd bekend met haar rubriek De Jakhalzen die sinds 2009 verscheen in De Wereld Draait Door. Vanaf 2017 presenteert ze het VPRO-programma Zomergasten. Voor haar interview met Eberhard van der Laan kreeg ze de Sonja Barend Award. Later presenteerde ze het BNNVARA-programma Vroege Vogels op NPO Radio 1 en televisie.

Eva Jinek

Eva Jinek is op 13 juli 1978 geboren in Tulsa. Ze is een Amerikaans-Nederlandse journaliste en presentatrice. Ze is momenteel vooral bekend van haar eigen late-night talkshow ‘Jinek’. Na haar studie ging ze in 2004 bij de buitenlandredactie van het NOS Journaal werken, waar ze zich bezighield met nieuws rond de Verenigde Staten. In 2016 reisde ze door haar geboorteland voor de zesdelige reisdocumentaireserie ‘De Verenigde Staten’ van Eva.

Merel Westrik

Merel Westrik is een Nederlandse nieuwslezeres en televisiepresentatrice. Ze is tevens een van de beste vriendinnen van collega Eva Jinek. Westrik was van 2014 tot en met augustus 2019 presentatrice van RTL Nieuws. Merel is per 1 augustus overgestapt naar Net5 om daar een talkshow te presenteren. In het afgelopen seizoen van Wie is de mol was Merel de mol.